Enkhuizen moet nog even wachten op oranje bak

oranjebak2.jpg08-02-2017 22:15 08-02-2017 22:15

ENKHUIZEN - Afgaande op reacties op Facebook zijn veel inwoners van Enkhuizen klaar voor de oranje rolemmer voor plastic, blik en drankkartonnetjes. Toch moeten zij nog even geduld hebben, want Enkhuizen wil eerst nog een proef met de scheiding van groente-, fruit- en tuinafval in de binnenstad afronden. Die start donderdag 8 februari.
Noordhollands Dagblad

"In de rest van West-Friesland werd de oranje container vorig jaar al ingevoerd, maar Enkhuizen besloot in overleg met HVC een jaar te wachten gezien de weerstand die hiertegen was."

"Het jaar uitstel wilde Enkhuizen gebruiken om bewoners actief betrekken bij de noodzaak om afval beter te scheiden. Het project 100-100-100, waarbij honderd huishoudens honderd dagen lang 100 procent afvalvrij probeerden te leven, was daar een onderdeel van."

"Hetzelfde geldt voor de proef die donderdag 8 februari van start gaat in de binnenstad. Ten oosten van de Zuider Havendijk gaan inwoners drie maanden lang afval scheiden."

"Wethouder Gerrit Wijnne is nog steeds content met de keuze om een jaar te wachten. ,,In andere gemeenten zijn nu de kinderziektes met de oranje emmer in beeld. Die kunnen wij straks omzeilen. Maar veel belangrijker is nog dat inwoners er nu ook aan toe zijn. Ze vragen niet alleen om de oranje bak, ook voor de proef met het gft-afval zijn burgers zelf naar ons toegekomen.’’

"En dan is er nog de wens om meer ondergrondse afvalcontainers aan te leggen in Enkhuizen. ,,Maar dat is met bestaande leidingen en kabels zeker in de binnenstad best lastig’’, aldus Wijnne. Mede daarom is voor de gft-proef gekozen voor bovengrondse containers."

Lees verder op de site van het Noordhollands Dagblad

« Terug