Mogelijk een pilot voor busverbinding Dijk Enkhuizen – Lelystad

zaterdag 09 februari 2013 11:30

Dit voorjaar start een overleg tussen Gemeente Enkhuizen en Lelystad en de Provincies Noord-Holland en Flevoland om mogelijkheden voor een Pilot te bekijken. Daarbij zullen ook vervoersbedrijven als Connexxion, Arriva en Taxi Enkhuizen aan tafel schuiven. Dat blijkt uit antwoorden op schriftelijke vragen van ChristenUnie-SGP aan het college van Enkhuizen.

De nieuwe treinverbinding tussen Lelystad en Zwolle -de Hanzelijn- is vanaf afgelopen december in gebruik. Deze nieuwe spoorlijn in Flevoland vanaf Lelystad richting het oosten van het land zou nieuwe kansen kunnen bieden voor verbetering van het Openbaar Vervoer over De Markerwaarddijk. Het zou de verbindende schakel tussen de OV netwerken van Noordwest en Noordoost zijn. Daarom heeft onze fractie enkele weken terug vragen gesteld aan het college van Enkhuizen.

 
 De Hanzelijn

Klik erop voor vergroting

 

Hieronder fragmenten uit de beantwoording:

In het uitvoeringsprogramma van het vorige college is opgenomen dat er gestimuleerd wordt dat de OV-verbinding tussen Lelystad en Enkhuizen volwaardig wordt.

In de huidige situatie is de (scholieren)buslijn -'s ochtends één bus richting Lelystad en 's middag één bus terug richting Enkhuizen/Wervershoof- de enige openbaar vervoersmogelijkheid. ...

In de raadsbrief van 11 juli 2011 is uitgelegd dat de provincie Noord-Holland niet voornemens is om extra financiële middelen te reserveren voor een volwaardige busdienst Enkhuizen-Lelystad. ...

Desondanks zijn er ... blijvend gesprekken gevoerd met de gemeente Lelystad, provincie Noord-Holland en Flevoland met als inzet een intensivering van de busverbinding tussen Lelystad en Enkhuizen.

Dit heeft er in geresulteerd dat er binnenkort gezamenlijke brainstormsessie(s) word(t)(en) gestart met vertegenwoordigers van bovengenoemde partijen. Tevens schuiven Connexxion, Arriva en Taxi Enkhuizen aan bij deze sessies. ...

De inzet van dit overleg: Welke mogelijkheden en onmogelijkheden zijn er voor een Pilot voor een busverbinding Enkhuizen-Lelystad.

Aansluiting op de Hanzelijn is één van die mogelijkheden....

De gemeente Lelystad zal de trekker worden voor deze brainstormsessie(s). De verwachting is dat begin dit jaar een startoverleg hierover zal plaatsvinden.

Meer info:

.

« Terug

Reacties op 'Mogelijk een pilot voor busverbinding Dijk Enkhuizen – Lelystad'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.