Plan Rabobank voor stimulering stad Enkhuizen

enkhuizen_kleinwoensdag 27 januari 2016 10:02

Afgelopen najaar heeft de Rabobank gewerkt aan een plan om het centrum van Enkhuizen weer een bruisend winkelgebied te maken. Samen met de gemeente, de stakeholders en het platform de Nieuwe Winkelstraat is toen het project Stimulering Stad Enkhuizen opgestart...

Zo is er in oktober 2015 een intake-sessie geweest en ook een schouw waarvan de resultaten werden verwerkt in een werksessie. Samen met 40 stakeholders heeft men gewerkt aan de volgende thema's:

1. Identiteit en uitstraling
2. Samenwerken en financieren
3. Vindbaarheid en bereikbaarheid
4. Aanbod, functies en leegstand
5. Participatie eigen inwoners

Voor elk onderwerp heeft men concrete acties opgesteld. En vervolgens heeft de consultant van platform De Nieuwe Winkelstraat een plan van aanpak opgesteld. Maatregelen welke voorgesteld worden zijn bijvoorbeeld:

Havens

Men zou de haventarieven moeten verlagen. Wel zijn de havenfaciliteiten van Enkhuizen al jarenlang prima, volgens de Vereniging voor Beroepschartervaart BBZ en heeft Enkhuizen de beste havens van Noordholland blijkt uit een peiling van BBZ (zie haveninventarisatie 2015). Maar omdat de tarieven hoger zijn kiezen de charterschepen toch voor andere havens. Ook zouden de mogelijkheden om werkzaamheden aan boord uit te voeren moeten worden verruimd, zodat charterschepen de kans krijgen in de winter hun boot op te knappen in de havens van Enkhuizen. 

Bebording

Ook bebording richting de winkelstraat zou verbeterd moeten worden. Uit eigen ervaring kan ik dat beamen aangezien mij midden in het havengebied eens gevraagd werd welke richting men zou moeten lopen om bij de winkels te komen. Blijkbaar is dat niet duidelijk genoeg aangegeven.

Treintje

Een opvallend initiatief komt van Sprookjeswonderland om vervoer, vb een treintje te realiseren voor toeristen in de stad om een verbinding tussen station en Sprookjeswonderland mogelijk te maken met tussenstops in het centrum, een prachtig idee!

Kortom, we zien uit naar het opgestelde plan en we hopen dat uiteindelijk structurele verbeteringen voor Enkhuizen gerealiseerd kunnen worden.

Meer:

« Terug

Reacties op 'Plan Rabobank voor stimulering stad Enkhuizen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.