Meer jongeren met sportpas voor zeilen, surfen en waterskiën in Enkhuizen

Waterski_Enkhuizen5woensdag 28 juni 2017 10:04

Dit seizoen kon men zich met de Sportpas van Sportservice Westfriesland voor het eerst ook inschrijven voor watersporten in Enkhuizen. Zo is er een groep die vier middagen gaat zeilen en weer een andere groep kan 4 middagen komen om het surfen. Daarnaast stonden twee zaterdagen lang jongeren van Waterski vereniging De Ven klaar om alle kinderen te laten kennismaken met waterskiën...

We vinden het belangrijk om jongeren te betrekken bij de watersport in Enkhuizen. We zijn enthousiast dat het nu mogelijk is met de sportpas van Sportservice Westfriesland te zeilen en te surfen bij Zeilschool Enkhuizen. En daarnaast gingen er meer dan 30 kinderen met de sportpas dit voorjaar een rondje waterskiën bij WSV De Ven, vlakbij de Sluis langs de Dijk Enkhuizen-Lelystad.

Verder is het natuurlijk mogelijk om te zeilen bij Zeilvereniging Almere of bij de Zeeverkenners en Wilde Vaart van Mercury.

Alles bij elkaar hebben we hier veel mogelijkheden voor watersport en zijn er echt mooie ontwikkelingen in Enkhuizen. Zo is er begin dit jaar nog een nieuwe Supschool Enkhuizen van start gegaan. 

Allemaal mooi in lijn met de kansen in rapport bij de Havenvisie Enkhuizen, in Commissie Grondgebied laatst. Het is belangrijk om ook weer jongeren te betrekken bij de watersport, want als het aantal boten daalt eventueel door vergrijzing van de watersport, dan heeft dat direct gevolgen voor onze havens, maar ook voor werven, onderhoudsbedrijven en zeilmakers hier in Enkhuizen. Dus wij willen graag dat die mooie ontwikkelingen verder gestimuleerd worden!

Herma Compaan

Zie ook:

« Terug

Reacties op 'Meer jongeren met sportpas voor zeilen, surfen en waterskiën in Enkhuizen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.