Vragen over stalling Buurtbus Enkhuizen

buurtbus-enkhuizenwoensdag 06 januari 2016 16:29

Afgelopen week zijn we als fractie benaderd door het bestuur van Buurtbusvereniging Wase. Sinds augustus dit jaar mogen zij hun bus stallen in de brandweerkazerne. Ze waren erg blij met deze toezegging van de burgemeester. Waar ze minder blij mee zijn is dat ze mogelijk zelf de rekening moeten betalen van € 6000,= voor de benodigde aanpassingen...

Daarom hebben we gister vragen gesteld tijdens de raadsvergadering: "Graag horen we van de portefeuillehouder hoe het zit met de rekening voor de aanpassingen van de kazerne om de buurtbus te stallen? Wie is verantwoordelijk voor deze kosten? Kan de gemeente deze kosten verhalen bij de Provincie of bij Connexxion? Connexxion is bijvoorbeeld ook verantwoordelijk voor het regelen van het Openbaar Vervoer in onze regio. Of is het inderdaad zo dat deze kosten voor rekening van de Buurtbusvereniging komen? Dit lijkt ons niet de goede gang van zaken." 

Antwoord van burgemeester Baas tijdens de raadsvergadering dat men inderdaad vond dat deze aanpassingen er zowiezo moeten komen voor het stallen van de buurbus. En dat het zeker niet de bedoeling is dat de Stichting de rekening gaat betalen hiervoor, zij zijn ten slotte allemaal vrijwilligers die zich hard inzetten om de Buurtbus alleen al te laten rijden. Wel wil de Gemeente met de Stichting om tafel om de rekening uiteindelijk op tafel te leggen bij de organisatie die verantwoordelijk is voor het busvervoer in de regio en dat is Connexxion.

Meer hierover:

« Terug

Reacties op 'Vragen over stalling Buurtbus Enkhuizen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.