CU-SGP Enkhuizen maakt taboe herindeling bespreekbaar

Middelpunt_3landen.jpg02-02-2022 16:19 02-02-2022 16:19

Arnoud Hotting staat in de startblokken voor een nieuwe termijn als lijsttrekker voor ChristenUnie-SGP Enkhuizen. Daarmee gaat de partij de verkiezingen in met een inmiddels ervaren raadslid. Dat is geen overbodige luxe gezien de vele uitdagingen waar Enkhuizen voor staat de komende jaren.

Een van de speerpunten betreft het taboe rondom herindeling. Je moet eerlijk zijn tegenover je inwoners, dus ook over de toekomst van de gemeente. Als er niet ingegrepen wordt, stevent Enkhuizen af op een herindeling met Stede Broec en Drechterland. Dat is een kwestie van tijd omdat er nu al één ambtelijke organisatie gevormd is.Middelpunt_3landen

In het verkiezingsprogramma komt de partij met een beter voorstel voor Enkhuizen: de krachten bundelen met Stede Broec en Andijk. Dat is compacter en deze drie grenzen al aan elkaar. Om dit te onderstrepen zocht Arnoud Hotting in de boot alvast het ‘drie-gemeenten-punt’ bij het Weelenpad op.

Verder wil de partij zich de komende jaren onder andere inzetten voor een goed ondernemersklimaat, het terugdraaien van bezuinigingen op onderhoud, betaalbare woningen voor jongeren, actieve armoedebestrijding en ondersteuning van gezinnen.

De vernieuwde kandidatenlijst voor CU-SGP is een combinatie van ervaren personen en nieuwe talenten. Arnoud Hotting staat weer op 1. Nieuw op de lijst zijn Pieter van der Wal (nr. 2) en Jan-Herber Hogendoorn (nr. 3). Huidig commissielid Herma Compaan staat op de vierde plek op de lijst. Met nog tien andere mannen en vrouwen staan er in totaal 14 kandidaten op de lijst.

In de media:

En meer:

En al 10 jaar geleden:

Klik op de foto voor vergroting

Lijsttrekker Arnoud Hotting met GPS-meetstok en Pieter van der Wal (nr. 2)

« Terug