Woningbouw Gommerwijk West West sinds jaren in de Raad

Haas.jpgdinsdag 26 februari 2019 12:02

Nu vanavond ligt er sinds jaren een raadsvoorstel om verdere invulling te geven aan het gebied langs De Gouw naast het Streekbos, ook wel Gommerwijk West West. Dit gebied is een van de laatste opties voor Enkhuizen om woningbouw in de eigen gemeente te realiseren, maar niet onomstreden...

.. en om verschillende redenen lag het plan voor woningbouw jarenlang in de vrieskast, daarbij past een leuk filmpje van GroenLinks uit 2010 ter illustratie: vrieskou over Gommerwijk west-west.

Tegelijk willen de bewoners van het perceel nu graag duidelijkheid van de gemeente over de toekomstige ontwikkeling omdat ze in deze situatie al jarenlang niet konden investeren in hun agrarisch bedrijf, heel begrijpelijk uiteraard! Vanavond komt daarover een besluit.

Blijft de vraag voor wie men er eigenlijk zou moeten bouwen, jongerenwoningen of juist minder woningen en ruim opgezet om zoveel mogelijk groen te laten bestaan als bufferzone en overgang naar het Streekbos? Dus vraag is om behoefte voor woningbouw nu en in de toekomst goed in kaart te brengen. Willen de meeste oudere mensen juist liever dichtbij het centrum wonen en dichtbij belangrijke voorzieningen of niet? En hoe is dat voor jongeren en gezinnen?

Genoeg om bij stil te staan. Vanavond raadsvergadering in het stadhuis en het is een openbare vergadering, dus iedereen is welkom !

Meer :

« Terug