Fietsen in de Binnenstad graag, maar niet in de winkelstraten!

fietsen430-06-2018 09:55 30-06-2018 09:55

Afgelopen weken hebben wij verschillende ondernemers gehoord over het fietsen in de winkelstraten in de binnenstad. Er ontstaan echt gevaarlijke situaties door fietsers en ook jongeren op scooters, juist als het druk is met winkelende mensen en kinderen. Fietsen in Enkhuizen zien we graag, maar alleen waar het mag, dus hebben we vragen gesteld aan het college van Enkhuizen..

Met name in de Westerstraat geeft het gevaarlijke situaties, soms ook juist als even meer ruimte is op straat gaan mensen fietsen. Maar mogelijk geldt dit ook voor andere delen van het voetgangersgebied. Er fietsen zoveel mensen en dus begrijpen toeristen het ook niet en manouvreren op toerfietsen door de winkelstraat.

Vraag1: Graag zien we handhaving op tijden en plaatsen waar het soms even noodzakelijk is. Dus kan dit punt wat hoger op de prioriteitenlijst van Stadstoezicht, nu met alle zomerse bezoekers?

Daarnaast willen als gemeente fietstoerisme en fietsen naar de binnenstad wel stimuleren. Er is zelfs een openbare fietsenstalling in de Van Blijswijkstraat, maar deze verdient wel wat onderhoud.

Vraag2: Kan deze fietsenstalling duidelijker aangegeven worden en ook beter onderhouden?

Graag willen wij het winkelen stimuleren voor de toerist en ook voor eigen inwoners. Daar hoort ons inziens een veilig winkelgebied bij waar ouderen en kinderen vrij kunnen wandelen. Vooral nu met alle drukte in de winkelstraten door het toeristenseizoen is het zinvol om te zorgen dat het ook echt een voetgangersgebied blijft.

Tegelijk zou het mooi zijn als zoveel mogelijk fietsen ook echt in de stallingen staan waarvoor ze bedoeld zijn, dat geeft ruimte. Goed onderhouden fietsenstallingen helpen daarbij!

In de media:

Enkhuizen probeert fietscontroles in de Westerstraat te intensiveren, Noordhollands Dagblad 2018

Zie ook:

« Terug