Oude ziekenhuis in Enkhuizen voor even toneel van Tsjechov

Tsjechov_enkhuizen3zaterdag 09 juni 2018 11:37

De première was al uitverkocht en afgelopen vrijdagavond was er ook geen kaartje meer over. Het toneel past uitstekend in dit grote monument met statige hal en prachtige trap en de holle gangen en alle zalen. De hele atmosfeer van het Snouck van Loosenziekenhuis gaf een extra dimensie aan het stuk van Tsjechov en met ruim 2 uren is het een hele belevenis. Nu alleen dit weekend nog te bezoeken...

In Tsjechov Remixed worden drie stukken uitgevoerd, namelijk De Meeuw, Kersentuin en de Drie Zusters van Anton Tsjechov, geboren 1860, een russische schrijver van korte verhalen. Terugkerend thema is de zoektocht naar geluk en de zin van het leven.

Ook de aankleding van het gebouw was veel aandacht aan besteed. In de ene kamer stond een apparaat en allemaal zakjes aan elkaar verbonden met vloeistof erin, echt een kunstwerk. In andere kamer waren foto’s van een reunie in 1985 te bezichtigen en bij alle kamers een toepasselijk bordje. Met een gezellig en ludiek kamerorkest buiten in de prachtige tuin was het geheel compleet. Alles bijelkaar een prachige nieuwe locatievoorstelling van Toneelgroep Drommedaris.

Daarnaast waren er afgelopen zaterdag rondleidingen door het hele gebouw. Wel 160 mensen zijn rondgeleid door alle gangen, verdiepingen en zo konden ze nog eens hun herinneringen terughalen. Zelfs voor mij waren er onverwacht nog herinneringen: de bezoeken aan het consultatiebureau. Toen was het al bijna een museum met oude spalken, rolstoel, weegschaal en allerlei voorwerpen tentoongesteld. Kortom, zeker een bezoek waard!

Herma

Meer:

« Terug