Duurzaam in en om huis, een speerpunt voor Enkhuizen

douchemetermaandag 19 maart 2018 22:29

Een speerpunt van ons deze verkiezingen is "duurzaam in en om huis": Wij willen meer bewustzijn stimuleren bij alle huishoudens in Enkhuizen voor wat betreft duurzaamheid. Wat zou het mooi zijn als elk huishouden komende jaren een slag zou maken in de energiehuishouding, door minder warm water te gebruiken. Wij willen stimuleren dat meer water voor de tuin uit de regenton komt, dan hoeft er geen schoon drinkwater over de tuin. Wij willen bewustwording over...

Wij willen bewustwording over de herkomst van het eten op je bord, zoals verwoord in: Onderwijs kinderen over duurzaamheid op je bord, het winnende idee van onze kerstmarktactie van 2016. Wij willen stimuleren dat meer mensen de tegels uit hun tuin halen en het groen in de tuin de ruimte geven. En dat meer mensen letten op de hoeveelheid afval en zo zijn er meer terreinen waar we op duurzaamheid kunnen letten. Met meer bewustzijn voor duurzaamheid bij alle huishoudens in Enkhuizen zouden we een mooie slag maken.

Er zijn ook zoveel mooie uitvindingen op dit vlak. Bijvoorbeeld via de site van Nudge.nl wordt je bewust gemaakt van je douchegedrag: "Wist je dat warm water in een gemiddeld huishouden - op het verwarmen van het huis na - het meeste energie kost? Dat komt voornamelijk door ons douchegedrag. Wil jij weten hoeveel energie jij verbruikt en hoeveel water, energie en dus geld je kunt besparen bij het douchen?" Lees verder bij slimmer douchen op nudge.nl

En het werkt, zo'n slimme douchemeter waarbij het aantal liters gemeten wordt en nog meer. Voor kinderen staat er een mooi plaatje op met een ijsbeer en een ijsschots die steeds kleiner wordt, ook beeldend voor grote mensen trouwens. Duidelijke informatie en daar hebben we wat aan. En zo zijn er allerlei mogelijkheden om steeds meer bewust te worden op het gebied van duurzaamheid.

Daarnaast willen we natuurlijk nieuwbouw stimuleren zonder gasaansluiting en met gebruik van duurzame materialen en zonnepanelen. Maar ook in de kleine alledaagse aanpassingen zijn er stappen te maken. En ook die stappen vinden wij belangrijk!

Ideeen voor duurzaamheid in huis en tuin van onze Kerstmarktactie 2016, klik voor een vergroting

Afgelopen tijd hebben we ons ingezet voor:

  • minder afval en meer scheiden
  • meer ondergrondse afvalbakken
  • Minder plastic afval ook vanwege ballonnen
  • Meer duurzame ideeen voor huis en tuin,
  • Zuinig omgaan met ruimte en groen

U leest het hier in het nieuws van afgelopen tijd:

Duurzaam en Groen

« Terug

Reacties op 'Duurzaam in en om huis, een speerpunt voor Enkhuizen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.